Известие

Collapse
No announcement yet.

Помагайте! Клапата за въздух ,от вън или от вътре не работи.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помагайте! Клапата за въздух ,от вън или от вътре не работи.

Колеги здравейте. Клапата ми е повредена и лостчето което влиза в моторчето е разкачено.Обаче проблема е че нема сваляне. Виждам му двете болчета ма нема бъракане. Давайте некви ъкъли, полудях 2 дена се боря и го мисля и нищо.Мерси предварително!
    Last edited by proper; d.m.y г., 23:10.

Тъкмо и аз щях да пускам такава тема и колегата ме е изпреварил.
    Значи свалям жабката (държи се на 6 болта). От там нататък за да стигна до моторчето май трябва да се сваля всичко без задния номер.
    Развих 3 големи гайки, мисля че бяха М8 или М10. Резултат няма. Нищо не помръдва.
    Като чета Workshop Manual-a за GTV немога да разбера нищо - там показват, че се сваля централната конзола с радиаторчета за парното, маркучите за климатика - демек абсолютно всичко, което ми се струва невероятно за едно моторче на клапата.
    Сложих всичко на мястото си и оставих за по-нататък. Ама вече лятото ме дразни, че немога да си управлявам клапата като ми се налага.

Моля ви, помагайте колеги!
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Ето за това става въпрос:
      Има го и на 6-те снимки, на втората и третата е под No.5 "Outside and recircuation air adjustment port control motor"
      Вероятно има нещо клеясало, заклинило или износено. Само веднъж успях да чуя, че моторчето се мъчеше да движи клапата, но тежко. После спря и му откачих буксата, за да не го изгоря.

Трябват ми джадайски умения за да го изкарам. Иначе по електрическата част всичко е наред, ток до него си идва както трябва.
      Attached Files
      Last edited by b_angelov; d.m.y г., 14:05.

Comment

На следните 2 странички е обяснено добре как да демонтираме моторчето "On vehicle" (демек на място в колата). Самоче в действителност като савля жабката и разгледам ми се струва абсурдно.
        Attached Files

Comment

значи аз го свалих!Обаче ми отне ден и половина,но без да се сваля таблото както е описано в по горните снимки, то маи по лесно излиза да разглобиш целата кола и да остане само парното отколкото да го свалиш.даже едното болтче което е наи отгоре го счупих защото иначе е не възможно,но за слагането мисля да сложа двете и да го залепя едновременно.
          Колкото до проблема там има един квадрат които излиза от моторчето и задвижва клапата,то тои е счупен сега го разглобих и ще търса как да го оправя и после ще пиша колеги!

Comment

решението е лесно,изпълнението не възможно,разглобих машинката и направих при един стругар зъбното колело от метал събрах я после ми се е.. мамата да го кача на място и ура работи!

Comment

Браво колега!

Радвам се, че си се оправил, доста кадърно при това!

Напоследък все не остава ред за моята да я погледна, но като ти чета писанията малко се плаша да я подхващам

Comment

Колеги при мен пък моторчето си работи, но като натисна копчето нищо не се случва!!! Моторчето го проверих като му подадох друго захранване. Дайте идей какво да търся, има две релета точно под жабката, тях ги подмених, но пак не работи. Копчето смятам че също е изрядно(копчето което пуска машинката. нах вероятно няма ток в тази верига....хайде дай те идей че почвам да се отчайвам
                Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

оказа се мотор4ето което движи клапата не работеше, смених го и сега е ток

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
                    оказа се мотор4ето което движи клапата не работеше, смених го и сега е ток
                    А как стигна до него колега? Лесно ли? Колегата rado_alfagtv го е свалил с 1000 мъки, аз още не съм стигнал до там.

Comment

Лесно е Силно казано ... По-скоро - Трудничко . Скоро и аз правих тази операция свалих цялото табло и ...

Comment

Първоначално публикувано от The Dark Knight Покажи съобщение
                        Лесно е Силно казано ... По-скоро - Трудничко . Скоро и аз правих тази операция свалих цялото табло и ...
                        ...и? После?
                        Точно там забих и сглобих всичко на обратно, защото неможах да продължа с разглобяването.

Comment

После какво Развих парното - и отгоре (през отвора на Поленовия филтър) хванах един човек да натиска надолу. После отрязах една кръстата отверка - изкривих я на "Г" - тя се строши - заварих я и с нея и малко натиск отгоре развих въпросния възел. Сглобяването по обратния път. За пасването после пак на парното бяше малко галимация че бях сам ама ...

Comment

ами аз свалях таблото 2 пати и 3 пати сменях мотор4ето даже на последният път ми беше лесничко, използвах малко гедоре със накрайник отверка, който идялно пасва на главата на винчето.....отвива се парното леко се издърпва за да има достъп до въпросното моторче и със много молитви и мамата......

Comment

Working...
                            X